29.11.10

Itulah Sayang

hentaman , hentaman, dan hentaman lagik~ yeah aku suke. ehe.

*dengar lagu Keong Racun lagik bes..syok gile tgk Sinta & Jojo ni joget. haha.

haih..semenjak, 2menjak, 3menjak, 4menjak, bermenjak2 ni. asek kua cite pasal CHENTA jek.
*ni bukan stori Chinta Chanduri ea~~aku xmengikuti langsung pun cite tu..mahap ye..

en3 kali ni agak kosong, xda input pape sangat, tapi..aku nak taip jugak pasal ia berkaitan dengan member aku. sebab. die maybe tertekan dengan Mak, or Orang Keliling die, or Mamat2 yang suke kat die.

kadang2 aku pikir, kesian kat die. die berhak dengan siapa die nak berkawan. tapi datang sorang minah ni bagi ceramah plak kat si heroin dlm cite ni. nak kata kau berpengalaman sangat dalam CHENTA2 ni. xkot, kau pun sebaya ngan heroin ni kan. pastu xhabis2 kau nak cite pasal laki kau. bosan dodol la kau nih. xpatut la wat si heroin ni sampai xboleh berpikir. hak die nak kata apa, tapi jangan la kau mati kan ayat2 die bile die nak bagitau apa sebenarnya yang die rasa pasal laki2 yang nak dekat dengan die. bagi die peluang nak bercerita, baru la bagi pandangan. ni tak, madah kau jek yang betul. xpaham aku. siyesly, tadi aku tersangat la xpuas hati dengan kau n ayat2 kau. kau buat die rasa macam die desparate sangat nak ber'laki'. haih!.

lg 1, maybe kene bersederhana kot. bukan 'maybe' tapi 'mesti'!! ehe. jangan terlampau SUKE dan jangan terlampau BENCI. sebab ia akan jadi sebaliknye. *ckp mcm ade pengalam jek kan. ehe.

dah2..cukup2 pasal dorang ni k.


pape p0n jom kite layan lagu ni sebelum aku off pc ni k.
ehe . manyak syokk woo....




Tanya sama hati
Apa asal sayang
Adakah tandanya nampak dipandang
Kumbang rayu bunga
Bulan dan bintangnya
Punya tanda-tanda hubungan mesra

Tanya sama hati
Pernahkah merindu
Ingat masa lena apa mimpimu
Masa berjauhan
Apa nan dikenang
Bila difahamkan itulah sayang

28.11.10

SUKA sangattt

hari ni tak ada yang menarik sangat. aku rasa macam-macam-macam-tenang siket kot *walaupun dalam kepala still pikir pasal kerja kat opis tu..haizz

esok dah hari Isnin, banyak gile kerja yang nak d settle kan, akcely tak banyak tapi rumit.hurm..biasa lah kene design buku. dah la aku tak terer sangat bab buku2 ni. kene dummy bagai. huhu. xpe. aku percaya aku bole buat..yeahhh~~!!! <--sambil berdiri atas kerusi dan buat muke yang paling bersemangat waja.

1hb ni bermulalah aktiviti PuanMak & EncikAyah d luar Kempas(nama kawasan umah aku tu), bukan saja d luar Kempas, malah Johor, tak lupa juga MALAYSIA. huhu. Mereka mao pegi ke Beijing..*tak ajak seyhhh~~. Mereka pegi selama 6hari 5malam insya'Allah. Kenapa mereka pergi kesana?? ouhh..saje jalan2 hanimun..ehe.. Aku doakan mereka selamat pergi dan selamat pulang. Amen~. CikNani sayang semuanya *wat gaya ala2 kak nita sayang semua.dan jangan lupa sengaukan sedikit suara anda ye.

so tadi, aku teman PuanMak pegi beli bag untuk die letak baju die sume *padahal byk beg, saje nak beg baru gak.. tapi sebelum tu, aku ajak PuanMak masuk kedai DAISO.

korang tau kan DAISO tu. Semua barang kan 5rm kan. Ha kepada yang xtau tu, klik la kat DAISO ni k. Semua barang Japan dlm tu. Dan Semua Barang Adalah 5RM!! oke..paham semua?? kalau paham kite sambung cite k. oke gud girl bebeh..

so nak d pendek kan cite. Aku cari stokin untuk tido malam. sebab aku ni ada masalah bab kesejukan ni. siyesly memang xtahan la. (biase la orang kurus memang akan ada masalah camni, ye tak). dan aku jumpa Fleece Roomsocks. so aku beli la stokin ni..taraaa..hehe




COMEL dakk??? comel kan. Kaler itam ade luv-luv merah tu. So Sawet kan. aku rase macam aku BEST GILE jek skang ni. Kununnye macam aku sorang jek ada stokin ni...hahahaha...*jangan poyo sangat ye CikNanie..tak comel pun pasan..Rasa cambest jek nak tido..hehe..

ok lah. Megi dah kembang dah tu..nak g makan jap then berangan ngan stokin comel ni then baru tido. hehe.


tata~~~~~

27.11.10

Hobi Yang Comel


wohopp..menguap dulu sebelum menaip. kalau xnak menguap.. mengucap dua kalimah syahadah lagik afdhal.
sempat aku taip untuk enty ni sebelum masuk hari esok. kan kan. terer kan aku.
*memang slalunye update entry baru sebelum kul 12.00 mlm tiap2 hari..sbb tu jek la time free nk membebel kat sini..

mentaliti aku tengah konfius ni, sebab tadi, 10 minit selepas budak ni kol, aku kol die balik. tapi dia tak pick up koling akuk. pantas gila dia tido kan. xpe la mungkin dia penat kot packing barang dia dari malam tadi sampai ke pagi tadi..*gila lama kau packing barang..haiz..tak mengapalah.

sila abaikan kalau tak mao kepala korang penin dengan cerita corat coret carut (ade ke?) yang tak da makna kat atas tu. memang kebiasaan entry sebelum2 ni pun sama jugak kan. semua nye corat coret carut yang mengarut sama sekali. sememang nya xpatut d hadap oleh sesape pung. tapi semua tu aku xkesah sangat sebab janji aku dapat membebel kat dalam ni ikut suke aku laa...kan..

tadi kat lua opis ternampak ada kanak2 maen lari2 dalam hujan. siap xkai baju plak tu. dalam hati ni asek la membebel kat budak2 ni *membebel dlm hati memang la dorg xdengar kan. yelah siang2 hari main hujan. siap golek2 kat jalan tar yang tah air ape mengalir tu. euw..memang ko balik uma berkurap la badan tu dik oi.hish..pastu bile dah abes membebel dlm aty ni. datang lak abang kat kedai sebelah ni sound;

"dik, dari kau bergolek2 tu baik kau masuk jek dalam longkang tu..berendam terus"

tau apa budak buat..mereka bergole, bergolek dan terus bergolek..merkea hengat situ sunway lagoon ke?? ish3..mereka semua buat xtau jek dan teruskan 'permainan' dorang..

dan abang tu membebel sorg2 gak..

"apa la budak2 ni, bukan nye bes maen camtu. pegi la g panjat pokok ke ape ke, baru thrill.macam aku kcik2 dulu..bla bla bla"

ayat 'bla bla bla' tu penting ye sbb die membebel panjang jugak xdapat telinga ni nak record. pastu aku cakap la pulak..

"bang, panjat pokok x thrill la bang. abang penah try panjat bumbung rumah, pastu lepak atas bumbung tu tengahari buta coz nyorok dari emak sebab tak pegi mengaji. baru thrillllll~~~"

abang tu trus toleh kat aku

"eish xkan lah nak wat camtu tengah hari buta, kalau malam ye la kot.kalau tengahari matahari terpacak woo. panas kot..Nape? kau buat macam tu ke??"

aku senyum pastu trus blah naik masuk opis tinggal kan abang sebelah tu terpinga-pinga..hihihi

tu bole dikira sebagai hobi aku time kecit2 k. korang pun mesti ada hobi gak kan.
contohnya mengumpul batu bata, mengumpul siput khinzir, xpun golek2 kat jalan tar macam budak2 tadi..

korang yang bace ni jangan lah pulak berusaha nak cari no telepon mak aku kat yellow pages plak semata-mata nak gtau aku lari dari pegi ngaji mase kecik2 dlu ye..abaikan niat korang tu.

oh oh, rasa macam semangat plak menaip bila dengar lagu rancak2 camni. rasa macam mau joget Shuffle ala2 muda mudi zaman sekarang. tak pun joget Futterwacken ala2 Mad Hatter joget dalam cite alice in wonderland tu. pastu dah penat baru bole tido dengan nyenyak.. ye takk??


oke sambung menguap..*yarwn*yarwn*

p/s: die ni selalu bermasalah dalam karang-mengarang ayat penutup yang manis mahupun tragis. sebab tak banyak baca novel. oleh itu penutup tidak ada dramatik langsung. *senyum

26.11.10

Mengalah Bukan Kalah


aaaaa...banyak betol setan kat keliling..hohoppp saya tak perlu marah terjerit2..k

mao duduk diam2 pun ta buleh ka?? haizzz...
nak duduk, pastu landing sket, pastu baring trus, pastu tido trus...pastu hilang ingatan sampai ke esok pagi nye..weee~~

tak pe kan?? *banyak soalan tapi xde sape nak jawap..ha ha ha

sebelum tu..ada orang cakap, cik tak reti pegang chopstik!! <----malu beb.(trus tutup muke)
*nape letak name chopstik..nape x ciken chop ke, lamb chop ke, beef chop ke..kan.. ade ke??

MEMANG LAAA~~~~ ehe...*ada ke patut komen gambo cik pegang copstik kat entry bwh tu..(>.<)'


oh oh oh..


sebelum darah amarah cik naik sampai ke kepala..(bukan marah pasal orang kate cik tak reti pegang copstik..ni marah pasal laen..) baik cik tido...ye tak...tak bole la berpikir jek..mata dah penat tapi kepala ligat cam gasing..<---ni tibe2 masuk cite laen plak..maaf semua..


tapiii...ehe..tak pe..tak pe..
ada orang tu ngah packing2 barang..tak tau la bile die SIAP packing barang die..ye ye jek..tah2 tido..hahaha oke2..cik perlu tido......



sekarang...tapiiiiiiiiiiiiii <--tapi lagik..haizz...

cik nak on Fesbuk le dulu kan..ngeeee~~~

24.11.10

keTENTANGan


ops...sebenar nya nak type keTENANGan...aaahh kire halalan toiyiban la yep..
nak bebel lebih-lebih, takut orang menyampah..

so mari kite masok kan gambo lebih-lebih..


so korang layan jek la k..
kalau agak2 xbest klik tanda 'X' kat hujung atas belah kanan tu ye..hehe...














snap-snap @ ROOST Juice Cafe - Jalan Dhoby Johor Bahru, Johor
smart gile deco die..aku suke..wink wink

tapi kalau berlebihan gambar yang semua nye ialah AKU..
ape nak jadi kan...ehe..


esok rasa malas nak pegi keje..bole x?

rase malas nak dengar cite...

"eh nak tau tak.. laki aku kan suh aku masak kan die tomyam"

aku jawap.."eh, kau reti masak ke??"

"semalam laki aku potong kan rambut aku..sebelah pendek sebelah panjang"

aku jawap.."knape xbotak kan terus..lagi senang"

"maaf la, laki aku suh aku balik awal hari ni..xbole nak tolong korang OT hari ni"

aku jawap.."bagus la..aku leh OT dengan aman hari ni"

"weh, laki aku ajak pegi memancing la..malas nak ikut"

aku jawap.."xyah ikut..laki ko nak mancing utk bini no 2 tu"


ouhh tacing nye saya....tapi....sayang nye semua yang aku jawap tu hanya dalam hati..yg aku mampu PEKAK kan saja telinga dengar cerita pasal LAKI die jek...tau la baru kawen..agak2 la cerite ngan aku yang single mingle not available nih kan....haizz...bohsan oke...ko xpaham ke...itu semua ialah BOHSANN!!! apa-apa hal pun..aku siyesly memang malas nak layan orang yang BANYAK CAKAP ni...sori saya seorang yang PENDIAM...ehe...


22.11.10

View


kununnya mengejar SUNSET...tapi.....hurmmm...lenkali jek la..matahari dah sembunyik..ehe






ha..ape perasaan tengok gambo beso2 ni...
ade rase macam nak terkeluar tak bijik mate tu..



*credit to Izaziliyana Isa



19.11.10

Tak Perlu kan Apa-apa..




sedih??
*apesal ko nak sebuk..

nangis??
*xda kene mngena dengan ko pun..

bosan???
*yup!! ehe...

sebab??
*ade jumpe dengan orang yang tak tahu apa itu berSYUKUR & berTERIMA KASIH

wOw...susah ke nak berSYUKUR dengan apa yang KAU dah dapat..apa lagi yang TAK CUKUP?? apa yang aku nampak..hidup kau dah LENGKAP..apa yang DIIDAMkan, bila-bila saja akan ada dalam genggaman..

Tak perlu nak menunjuk-nunjuk,
sebab aku tahu dari mana PUNCA & dari SIAPA semua itu,
Tak perlu TAMAK dengan apa yang ada sekarang..
sebab SEMUA itu hanya SEMENTARA..
Tak perlu juga kununnya nak MENABUR BUDI,
sebab aku tahu NIAT sebenar walaupun sekilas pandang..
Tak perlu kan ayat-ayat semangat,
sebab aku tahu Tak Ada sedikit pun keikhlasan..
Tak perlu menyimpan hasrat nak MEMIJAK KEPALA,
sebab ia akan menimbulkan rasa yang menjengkelkan..

aku tahu aku tak SETARAF dengan kau dan mereka..
tapi aku ada HARGA DIRI dan AIR MUKA bukan letak di TAPAK KAKI..
sebab AKU sedar, tak semua orang tu sedar yang mereka TAK SEDAR DIRI..

kaji balik dari mana datang TAPAK yang kau ada sekarang kalau tak dari TAPAK yang kau PANDANG RENDAH saat ini..tak selamanya kau akan di atas..

sesungguhnya, bukan menDOAkan keburukan..tapi MENGHARAPKAN sedikit KEBAHAGIAAN untuk orang yang MEMBERIKAN kau segalanya..


ahhh!!!! menci..menci..menci....apa kau membebel ni nani..
senang cakap la...TAK PERLU NAK BERLAGAK bole????

p/s: maaf..agak emosi sekarang ni..T_T

18.11.10




If you love something,
Let it go,
If it come back to you,
It's yours forever,
If it doesn't,
Then it was never meant to be





17.11.10

Sayang Cahaya~


Tajuk nak sayang-sayang...takleh blah la...


ehem2..sat..nak amek mood cool jap...

aHHa~~~taraaaaa!!!!! terkezutkah??? sila, sila, sila masuk...jangan malu-malu,
korang tak salah tempat...kenape?? korang rase macam masuk kawasan White Queen kan..
*rase suci tak tempat ni..


1 hari suntuk aku tukar blog aku ni tau...cantek x??
*sila cakap cantek..hiaaahhhh!!!


kenape???

erm..sebab...bosan dengan background hitam...
so try wat kaler PUTIH...nampak macam baru dapat cahaya ilahi..sesuci hati..cehhh


saje nak ubah semua jadi baru..nak blog baru,nak life baru, nak mula kan hidup baru, nak ada kawan baru, nak kereta baru, nak jam baru, baju baru, bla..bla..bla..bla.. <--memang suka membebel lah die ni..haihh


yelah tak lama lagi kan dah nak masuk bulan MUHARRAM..nak tutup buku LAMA, nak buka buku BARU..(kira nye macam azam tahun baru la ni ek..ape2 jek la)


...............................................................................................................


tadi kat depan rumah aku ade orang kampung wat Qurban Lembu (kat tanah depan umah ni, bukan kat atas jalan raye depan umah okeh)...


Lembu tu ade kaler Hitam, Coklat & Putih, Mak aku kate ade 4 ekor..
Tapii, lagi 1 kaler lembu tu ape?? hijau ke?? sebab aku nampak ada 3ekor jek..konfius2..
Sebelum dorang Qurban kan lembu2 tu..aku pn Qurban gak...
aku Qurban kan Gambo2 aku amek tadi masuk dalam blog utk korg tgk...hahahaha


snap gne camera lappy jep

bajet comel ke wat muke cenggitu...xyah oke..

siap berubah tempat untuk mendapatkan cahaya yang lebih ye..

makin lame makin dekat ngan camera

dan semakin dekat lagi....

Tiba-tiba

muncul pulak dak bolat ni..kene kebelakang balik

die kate "tu Kakal"

die Sayang Makcik die ni..

Makin lame makin sayang..*tercekik aku d buat dak bolat nih..adehh


Dia kate Dia Sayang Saya..Awak Semua Bila Lagi nak Sayang saye..

Sayang sampai tercekikkk...erkkk

pastu sume nye gambo aku..gambo lembu kene Qurban 1 pun tak ade....ehe....


SALAM EIDUL ADHA semua..


16.11.10

SELAMAT .......


corat coret jangan sampai tercirit..hua hua hua.. hari ni aku kerja..xcuti pun..T_T..pape pn, sebelum aku stat membebel...aku nk says ... SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA kepada semua umat Islam..

Actually, tak ada yang nak d bebelkan sebab..LAPO!!!



*trus rase nak jd cam cookies monster makan biskut banyak2..nyum3...

Yang nak SPM minggu depan tu, xyah la korang nk study2 lagi last2 minit ni...last2 minit ni time utk release tension sket...<---hahaha memang korang failed la kalau ikut petua aku ni






Korang kan dah blaja rajin2 selame 17 tahun skolah..xkannn lah xpandai2 gak??

dah2..sape yang rase rajin nak blaja tu g bukak buku..wat contoh soalan lepas2..insyaAllah dapat result cam aku dlu..ehe...*Ops kantoi dah TUA..hikhikhik


contohi la tuan empunya slip result exam ni k...xkesah bape byk subjek ko hamek..n bape byk subjek yg ko mampu jawap...aku doakan yang baek2 saja lah...

pssttt...kalau tgk dari segi subjek yg die amik...korg perasan x die bukan budak melayu/Islam...kan kan...*rase bangge plak...tapi dah kantoi d situ..baru nk gtau yg result atas tu aku punye..tapi die bukan MELAYU + ISLAM..AKU MELAYU dan AKU ISLAM...ahaha...so aku rase bangge la sbb post kn slip result dak ni dlm blog aku..

dan budak tu pn patut bangga gak sbb slip die yg terpilih..huahuahua


aahhh WATEVA pung...Selamat menduduki peperiksaan kpd budak2 spm tahun 2010, kakak/abang/adek/anak sdare aku ke..kan...op, op ...ANAK SDARE AKU??

yup...to ADIB IZZUDIN & HANIF ISMAIL (muke cam org2 tua kn dak2 ni)...selamat menjawap soalan ye...jgn pikir nak bergurau senda jek...haihhh....


SELAMAT semua nye, SELAMAT ye...lastly



SELAMAT HARI RAYA

SELAMAT MENDUDUKI SPM

dan











SELAMAT MALAM ..........

15.11.10

what the DAY???

Neway. Hari ni tak ada cerita yang menarik sangat. Sebab seperti biasa rutin harian nani ialah :

1) bangun pagi (bese kul 6 tpt dah terjaga)

2) mandi + solat subuh skalik *kdg2 terlepas gak..huhu..T_T..nk kene pasang bom kat tinge kot..

3) siap-siap nak g keje

4) sampai ofis dlm kul 8.20..punch kad then trus cari sarapan..

5) pastu wat kerja dengan RAJIN nya .. *font tak yah nak bold, orang laen tau kau tu RAJIN! ops..terbold lagik..ehe.. :p~

6) buat kerja sampai x hengat donia

7) donia pn x hengat aku bila bekerja

8) kerja | kerja | kerja & kerja..

9) dah settle kerja baru leh balik..T_T bese plg lambat aku pnh balik kul 10.++pm...

10) pai uma trus cari bantal, tilam n selimut...peh sgt bes wooo.....TIDO,TIDO,TIDO..

n..pastu bende ni biasenye berulang start hari isnin sampai la hari sabtu(walaupun halfday)..n kdg2 aku rase bagus gak hidup aku bizi ngan kerja..sbb problem kerja lg bes dari problem lain..korang xrase ngantok ke bace cite aku ni haha...aku yang rase ngantok menaip bende ni...ok lah..*tarik selimut n Daaaaa~~~ jgn lupe bace doa tido...nite

13.11.10

NAK ke TAK NAK ??


Sangat menggila ya hari ni..diulang MENGGILA. Bukan GILA..terima kasih sebab mengulangi nya bersama-sama saya.*senyum

kerja yang banyak menjadi kan ai jadi gila. oh! no..ai sensorang tadi bekerja di ofis selepas waktu bekerja..yelah hari ni kan sabtu|halfday|jadi pekerja cemerlang..ehe

kenapa kerja urgent perlu d campak kepada ai?? maybe sebab ai selalu kata 'YA', 'OK', 'YES', 'BOLEH', 'ERM', 'BAEKLAH', 'OK JEK', 'HURM, 'LETAK JEK SITU'... or..maybe ai tak banyak cakap kot d ofis..???..hurm..ada rasa konfius x d situ?? ada kan..bila mase kau pendiam hah nani..ehe *senyum malu sambil tepek blusher biar muka nampak merah-merah..

Dalam cubaan menyiapkan artwork-artwork yang macam ^&%$$&**(*&^$%# tu. ai cuba mengCOOLkan diri. Sebab ai rase fed up mengadap kerja urgent..rase mao nangis bole tak?? *nak nangis sangat ke nani?? meh penampor sekati..

Tiba-Tiba!!!! jeng jeng jeng ... suspen x?? apa... TAK?? ok2...sila wat muka suspen cepat..baru ai sambung story...ermm...zzzz...errrr ok2, muka senggitu dah ok dah...ok ai teruskan ya...TIBA-TIBA!!! ai terdengar satu bunyi..%&*$*^&@*%$#$@%^&*#*&*%^$@%~~~~ (bunyi-bunyian tidak dapat di nyatakan d dalam entry ni sebab xdapat di record kan ye bunyi nya..anggap saja anda dengar bunyi tersebut hokay)..ai tengok jam, menunjukkan dah jam 5.00ptg..trus ai tepuk dahi dan berkate.."aduss, ai lupe!!! .... MAKAN!!" ngeee~~ cukup 10hari ai tak makan, kompem ai akan menjadi cun gila, <--kau kurus hokay jangan ngengade tak nak makan..huh!

Dan dengan lincah nye ai trus............................sambung wat keje ai. Tak pegi makan jugak. Last2 ai rase ngantuk sangat (yelah kerja dah siap) trus ai kua opis dan.. Omak Aiihh~~~ gelap nye duniaa~!! ho ho ho.. dah malam ghupenye..ngeee~~ saya rajin sangat ke sampai hari-hari kene balik lewat malam.

dan bila balik..rase kusut semacam...hurm..rase konfius nak buat pilihan... NAK ke TAK NAK...

pasal ape?? erm.. pasal rambut..rase nye dah panjang..*kau kate kau nak tggu rambut panjang kan..haihh..bersabar sikit..

cuba uolls bagi pilihan..rambut mane yang seswai dengan ai..

selamat MEMILIH~~~ yeahhh...

ni mmg rambut yg aku slalu wat..sng nk jage n praktikal...
xyah susah2 aku nk sikat rambut...haha
yg ni..pendek siket jek..nampak comel kan..wakaka..
*cptt cakap comel..cepatt!!
yg ni pulak..dah cecah bahu siket..time ni yg sgt mencabar nk jage..
aku rase sgt rimas..tp cool saje..
ni plak...bile rambut dah cecah bahu..karakter brubah sket kene jadi cam lemah lembut..
xleh ganas2..hahaha *aku mmg lemah lembut....lalalala
hahaha...rupe macam minah ayu ngan rambut yg agak gemilang..
pastu g jalan2 nak amek gambo ngan rambut terbang2 kene tiup angin..*bajet cam model..hahaha...


p/s: bersyukur dengan apa yang ada..

12.11.10

wOrkahOlic go to sleep


Hamboi mak! kerja sangat banyak. Fening kepala fikirkan..erm..kalau ade rase kesian meh tolong siap kan semua kerja ni..boleh x gitu?

lagi bertambah penin bila Hj Azmi mintak ai follow dia pergi jumpe customer hari Isnin n Selasa nanti..Oh no!! ai tak nak hokay..ai tau dah perangai customer bila dia mao design sesautu benda n dia dah jumpa designer di depan mata, macam-macam benda die mao tukar...huhu...dah la ai yang design buku dia.Mesti banyak yang dia mao ubah. ai rase sangat tension. Tapi, bak kate officemate ai, buat kerja dengan ikhlas. Ehe, ai ikhlas saje buat semua kerja. Selepas habis beliau berkata-kata. Cepat-cepat ai buat muka ikhlas untuk membuat kerja yang ikhlas maka akan dapat pahala lebih ye. Kalau tak caya cuba buat kerja untuk customer yang cerewet dan buat muka ikhlas korang di depan mereka. Confirm korang akan rasa macam seorang baik-baik saja. *nak kata kau baik lah tu..haihh..

Tak mengapalah, esok ai akan menghadap benda yang lagi besar. Semua design haruslah siap esok. BOLEH KE?? kau kan hebat musti boleh. Go Nani! Go Nani!

Oleh itu, sila tido dengan ikhlas. *Tarik selimut buat syarat untuk tido dengan nyenyak, bayangkan mak dan ayah duduk di kiri dan kanan sambil bercerita cerita dongeng untuk si anak tido. Selepas si anak tido, mak selimut kan si anak dan tutup lampu. Dan si anak tido dengan nyenyak nye sambil bermimpi jumpa putera raja..



Oh, Oh, Oh bes nye berangan. haha Esok mao kerja..

Nite..

11.11.10

Tertipu Dalam Lelap







kadang kita mintak bulan,
tapi dapat bintang,
kadang kita mintak matahari,
tapi dapat hujan,

bila dah dapat,
kadang kita sanjung berapi,
kadang kita letak tepi,
bukan tak bersyukur,
tapi rasa tak layak memiliki,

bila tido,
harapkan mimpi,
xmuncul pulak,
bila tak tido,
tak harapkan mimpi,
datang tersembul muka,

tanpa berdaya,
aku menolak,
dia berkata ;

"cari lah Lelaki name AIDIL..maybe dia jodoh awak??"

oh, oh, kau kan AIDIL itu...xrela jadi manisan dengan si RITA..


trus bangun tido dan wat muka terpinga2..MOTIF???




cukup-cukup lah berdrama swasta *mcm cerita Lagenda Budak Setan tu <---perlu ke mention name drama?? ermm (-_-)'




*mencarut lebih ar ko...semalam tiba-tiba mimpi AIDIL ZAQUAN...hahaha...apsal lah pulak kau muncul dalam mimpi aku..T_T..dah-dah...cukup setakat itu...nanti nak mimpi sape pulak hae lepas ni..sape2 berminat sile lah datang mimpi saye...k...

10.11.10

my HERO ♥♥♥♥♥


Bila di temani 2 hero, keselamatan diri rasa sangat terjamin. Boleh tido dengan aman damai katanya. Tetapi, bila hero yang menemani ni sangat kecil, siapa yang nak gerun?? pheww~~


tapi sangat lega bila hero-hero kecil ni dah tido.

Seorang jadi BEN-10

Seorang lagi jadi Spiderman
dan
Seorang lagi??? jadi ape??


jadi burung hantu *xleh tido..

*stokin tu aku beli kat bazar karat tadi kua jalan-jalan ngan kawan-kawan ofis
..comel-comel..suke tgk hero kecil ni pakai stokin tu.


muka kepuasan dapat makan d hutan bandar dan berjalan2 d bazar karat..ehee
*nite



9.11.10

Dengan Izin Allah

Ikhlas kan lah doa sebagai hamba Allah yang naif. Nama nya pun manusia. Tak semua yang sempurna, dan setiap kekurangan janganlah di caci atau di hina. Malah haruslah di kasihi sesama kita.

Ketika Bonda sedang di ulit mimpi, Ayahanda sedang mengadap helaian-helaian ayat Quran, si jiwa kacau masih mencari ketenangan. Bila semua nya akan berakhir?? tidak ada jawapan untuk itu, malah hanya mampu bersabar untuk mencari kemahuan sendiri yang tak nampak bayang nya walaupun sedikit.

Disaat hari esok hampir tiba, segala kesungguhan mencari ketenangan dah hampir tamat. Tidak semudah yang disangka, berjalan dalam gelap tidak semua nya masalah selesai. Tetapi diakui berjalan tanpa teman mengilhamkan ketenangan yang sementara.

Termenung seketika mengadap kebesaran ciptaan Tuhan di bumi Johor. Keluarga, Sahabat dan Kekasih sibuk melayan keenakan malam di tepian pantai. Desiran air laut menggamit diri, pinta menghantar balik tubuh ke rumah, sepoi-sepoi angin pinta kaki melangkah pergi dari situ. Duduk tiada berteman sambil melangkah pergi, sangat bersyukur dalam ketenangan yang dinikmati walau pun mencuri masa sendiri.

Semakin mencari arah tuju, semakin hilang tujuan sebenar yang dirancang. Tetapi tidak sedikit pun keluhan keluar di hati. Mungkin yang terjadi akan muncul hikmah semulajadi. Sentiasa berdoa walau dalam apa keadaan sekalipun, sentiasa bersabar dalam setiap dugaan yang muncul, bersangka baik dalam setiap perkara. INSYA'ALLAH semua berjalan dengan baik dan lancar.


Bila Allah memakbulkan sesuatu permintaan (doa),
Bermaksud Dia menyayangi kamu.
Bila Allah lambat memakbulkan permintaan mu,
Maka bermaksud Dia ingin mendugamu,
Tetapi, Bila Allah tidak memakbulkan permintaan mu,
Jangan lah merasakan dunia ini kejam,
Sesungguhnya episod hidup yang lebih baik untuk kamu,
Telah direncanakan olehNya.
Insya'Allah, Tanpa jemu berdoa,
Berkat doa dan rahmat dariNya,
Suatu hari pasti Allah menetapkan hati kita, keimanan kita,
Untuk menjadi hambaNya yang soleh/solehah.






Mungkin jalan yang dulunya kabur akan muncul jua...amin...*senyum~
~mengadulah pada siapa-siapa pun, hanya Allah swt tempat bercerita segalanya.

8.11.10

oit! apekehe nye yob~

waaaaaaaaaaaaa T_T risau gile aku kat ko...mane ko poie mat oi..ape cer ni..da pape aku leh tlg campak sket meh...adeh la...td tanye wardi ko ktne...die kate ko dh jd org gila dah...hahaha...mahap terketawe plak..ngeee...hope everything ok...rite...huhuhu...




p/s: gua xleh tido sebab lu mat...haizzz...sabaq jek la aku..huhu

7.11.10

pulangkan SUNSET ku!!


macam2 yg d PLAN n macam2 yang INGIN d PLAN kn...huhu...T_T...mampu ke aku ak tunaikan semua tu?? kenape sekarang ni (maksud aku sejak kebelakngan ni) aku selalu rase RISAU yg membuatkan aku xleh nk tido..kenape ye?? *soalan yg aku xpasti jwpn nye..hurm..aku risau kan kerja aku ke?? rase nye semua dah settle just tggu feedback dari customer jek..hurm...siyesly terase risau yg amat sangat..huhu..hope semua org yg aku SAYANG owez orait n sehat2 belaka ye..jauhi diri anda dari ASAP ROKOK ye..ASAP ROKOK boleh MEMBUNUH saya~*kempen sekali..ehe..

esok kerja..tapi mata still xleh nk lelap..apa2 pun kerja utk hr senin aku dah settle kn..hope xde pape yg urgent dtg lagik..sakit tua la aku camni...hehe...n time2 camni tbe2 tangan aku gatal nk MELUKIS...arghhhh...plezzz aku xnk oke..tapi tangan aku NAK!!! huhuhu...ngengade kau tangan!! haizz...esok2 jek melukis..byk lagi mase leh wat...hurm...baek kire BINTANG kat siling ni lagi best...mane tau tgh kire2 bintang aku tetido ke kan...hehehe...hope so..hurm.. :( .. mao mencari ketenangan...tapi...camne ye...



di sini KETENANGAN BERMULA dan BERAKHIR...bile aku dapat pegi tgk ye..*maklumlah sekarangkan musim hujan mane ade sunset sgt dah...hehehe...nanti2 lah...


p/s: nak cite g kenduri kawen umah opismate aku td siang..tp nak kne tggu gambar2 d muat naik ke facebook tuan empunya pengantin ye...ehe...




6.11.10

AKHIRNYA

fuhhh~~~ entry bawah ni penuh kontroversi plak...adehhh...stop..stop..STOPP!! jgn tanye aku pape...hahaha..RASIE..aku ngah sebey barang #@^+@&@^ ni..rilek r derrrr...<---APAKAH ini semua??? (@_@)'..maaf diri sendiri pn xpaham apa yg sedang berlaku ni...erm..

ni la akibat nye bile kau asek berkampung kat opis n xreti nk balik2..hahaha...*padan muke saye..ngeee~~~tetapi agak terer la kn..aku berjaya MENYIBUKKAN DIRI di OPIS..sgt aman damai...&*^%$^&! aman damai la sgt..keje berlambak..eeee..geram nye..semua nye nak urgent...igt aku robot??? igt otak aku ni mesin?? igt idea aku leh kua mcm air??? haizz *sgt marah ye saye kalau bercerita pasal kerje..wakakaka...bengong kau nani ehe...

oke2..AKHIRNYA!!!! aku dah boleh balik.keje utk hr senin dh settle.weeeee <--sedang sgt seronok ye..hahahahha

p/s: ok2..esok cuti..(hari AHAD knn..)..erm..APE YE?? owh..saye ade TUGASAN yg perlu d lakukan..*xgitu cikMat...kan kan kan...aku bersedia utk di buli oleh kau utk kali yg ke-2 dan TERAKHIR...hahahahha kalau lelebih..siap r kau..memang kene jetat r ngan aku.. :p~~

5.11.10

wel wel alone 2-NITE...wakaka

erm..xtau nk CONTENG ape kt sini..tapi aku xtau kenape aku mesti nk conteng kat sini time ni & hari ni..pape pn nk ucap SELAMAT MENYAMBUT DEEPAVALI kepada yang menyambutnye k..xde sape2 ke nk buat OPEN HOUSE??? jgn lpe jemput aku..wakaka...(makan..makan..makan) erm..esok keje...waaaa....BOSAN la saye..kenape ye...Owh sebelum terlupe...aku RINDU kt ___??___...hahaha...ehem2..*shy-shy la saye (>.<)'* wakakaka...xpe2..nanti saye nk jumpe awak...hahahhaha...weeee~~~~ SIAPA??? adalahhh...ok lah aku nak kua jap g..nk g sebey mende jap kt SOBB tu..pastu nk kua g JALAN2...sape nk ikut saye...????....sile tekan ENTER...then g jalan sorang2 ye...(seperti yg d lakukan oleh saye ye) ok2...BYE2....


p/s: chaiyok2...i noe u can do it!! hehe..miss u..ngeeee (>.<)'...[bye2 'ABANG' <---wakakaka]

3.11.10

EGO mengHENTIkan RINDU


terase bosan menatap orang keliling yang makan sambil berbual ketawe...arghhh...aku kat sini mengadap KENTANG GORENG, AYAM GORENG, BUBUR McD plus Ice Lemon Tea.jgn kate nak ketawe, senyum pun tidak..tapi gelak dalam hati jek tgh kerenah dorg sume..hihihi...nampak sgt aku kat McD skg ni kan..ehe..yelah melayan adik aku ni die nk gune internet..*dasar malas nk byr berokben mmg la kene on9 kt lua...hihihi...dah la baru balik keje ni..penat lelah xhilang lagik, dah kua umah..xpe lah adik nye pn sorg jek kan..layan saje la kan..*seorang kakak yang baik kan.

Erm..semenjak 2menjak kebelakangan ni aku TERSANGATlah bz..huhuhu..komitmen aku sebagai pekerja sgt2 la d perlukan ketika aku d OPIS mahupun d RUMAH *bermaksud wa bwk keje smpai ke rumah laa..wa claim OT k..lu jgn nk kecoh haa..haha..wahh..bese la PEKERJA BERHEMAT la katekan (hahaha)

tapi tapi tapi...pape pn byk lagi prob yg xsettle skang ni..patut ke aku diam kan saje..coz aku xtau..ADAKAH semua nye berPUNCA dari aku or memang aku yang SALAH..tapi tapi tapi..aku xsalah kn mane2 pihak pn atas ape yg terjadi..sebab sebab sebab...salah aku gak xjelaskan ape yg dah aku katakan sblm ni..maybe die xpaham kot or XNAK PAHAM..xpe lah..pape pn aku still boleh BERKAWAN ngan sape2 pn kan..xde istilah aku BUANG sape2 pun dr life aku ni walaupun kadang2 susah gak nk buat menda camni kn..tapi tapi tapi..kalau aku bukak lagi cite yang same die boleh terime ke?? hurm..ataupun,aku kene teruskan apa yang dah jadi ni..sebab sebab sebab..die pn penah kata, dia XBOLEH TERIMA aku sebagai ‘KAWAN’ dia..so?? apa patut aku buat..haihh..BOLEH KE CAMTU??? aku dah kenal die..xkan aku nk wat bodo jek kalau terserempak kt mane2 kan..haihh..aku bukan org yg macam tu laa..kalau boleh aku nak jadi mcm biasa..be profesional okeh..kate dah TUA..kan..hihihi


kenapa aku still pikirkan menda ni..hurm..RINDU?? tah la, hilang dah sume tu, penat kot berpikir..SEBAB?? sebab asek jage hati orang jek..HATI SENDIRI?? bia kn jek ek (kt tempat keje pun same gak..rase nak SOUND sekati 2kati lak kat minah yang wat aku hangin semalam..byk mulut btul..die hengat aku ni sedara die,die boleh main ckp sesedap hati n mulut die jek kat aku.madah nk ikut hangin die jek..memang xknal Nanie btol lah die tu..haizzz)..hurmm penat lahh camni..umo baru 24..tp rase dh mcm umo 240 tahun plak..aku rase fed up ngan org keliling ni, ego sgt kan aku ni..EGO tu perlu okeh..tapi dorang semua la penglipur lara aku..kann..kalau xde dorang semua, aku ni xkemana gak..yelah, xkn nk wat life sorg2..sekurang2 nya ada gak yang memberi nasihat bile kita perlukan..so..mari mari mari..happy2 kan diri..hehe..watpe nk pikirkan hal yg sedih2..nanti kite gak yg rase xbest..kan kan kan..

ape ye?? erm..AKU XSABAR NAK TAHUN DEPANNNN!!! hahahaha...kenapa?? ermm..ermm..erm..ADALAH..hihihi..hanya ORANG2 BERSABAR (AKU lah tuu..hihi) jek yang tau kenapa..kan kan kan..ngeeee~~ pstt~~pstt..hey KAU!! ehe GUD LUCK for ur ASSESMENT..hokey..CHAIYOK2!!

p/s: *SALAH ke aku menjadi NURAINI KHAIRUDDIN??? hurm..